18 februari 2014

De ‘Rode vrouwen’ van PvdA Gennep

“Ga jij met ons de uitdaging aan?!”

Politiek saai? Niet volgens de dames die zich actief inzetten voor PvdA Gennep. Stuk voor stuk betrokken vrouwen met pit die weten wat ze willen voor de gemeente Gennep, en ook hoe. Liefst met nog meer vrouwen van hetzelfde kaliber gaan zij voor een ‘Samen Sterk en Sociaal’ Gennep. Wie zichzelf herkent, is van harte welkom om mee te helpen bij het bepalen van de volgende koers van de gemeente.

“Het geld in de gemeentekas kan maar één keer uitgegeven worden. En omdat ik me vaak afvraag waarom de gemeente een bepaalde keuze maakte, ben ik terecht gekomen bij de PvdA.” Rosita Claessens voelt zich thuis in het team dat het belang van de medemens voorop heeft staan. Zo ook Toos de Gier: “Veel nieuwe en ingewikkelde zaken komen op de gemeente af.  En die hebben bijna allemaal met mensen te maken. Hoe gaan we het aanpakken? Ouderen serieus nemen en hen de juiste zorg aanbieden? Vrouwen maken inmiddels carrière en daar moeten ze nog steeds  veel voor doen en laten.  Maar zij verrichten ook nog steeds het meeste vrijwilligerswerk en zijn vaak de mantelzorgers.” Een punt van aandacht waar volgens haar na de verkiezingen aandacht voor moet blijven.

“Gennep moet een fijne plek blijven”

Elly Gijsbers vindt het prettig dat ze haar tijd voor de PvdA zinvol kan besteden. Het geeft haar grote voldoening om iets voor de burgers in de gemeente te kunnen doen door een sociaal beleid te voeren. Hanneke Noij beaamt dit volmondig: “Een van de belangrijkste redenen dat ik actief ben geworden bij de PvdA is dat ik graag wil dat Gennep voor iedereen een fijne plek blijft om te leven. Waar zowel mijn kinderen, de jongeren van mijn school, mijn leeftijdsgenoten, maar ook mijn ouders zich prettig voelen. Waar aandacht is voor de mensen die in onze gemeente wonen en iedereen zich goed kan voelen.  Zo hoop ik dat meer mensen zich gaan inzetten om Gennep zo mooi te houden als het nu is, of nog beter te maken. Ook nu er minder geld te besteden is; juist nu er minder te besteden is.”

“Eerst mensen, dan pas stenen”

Elly van Lieshout sluit de rij van deze vrouwen die niet aan de zijlijn staan, maar direct een bijdrage willen leveren aan een Gennep dat oog houdt voor iedere burger. “Dagelijks zie en ervaar ik hoe de kwetsbare burgers afhankelijk zijn van de overheid en dat ze onvoldoende gehoord worden. PvdA is voor mij de partij die opkomt voor deze doelgroep en gaat ‘de mens’ voor ‘de stenen’. Al jaren werk ik met burgers die passen in deze doelgroep en heb ik sinds enkele jaren mede door mijn eigen fysieke beperkingen kunnen ervaren wat het betekent om te leven in een maatschappij die vooral gericht is op mobiele burgers.

Dít is waar zij voor staan. Het team is er van overtuigd dat er meer vrouwen (én mannen) zijn die niet langs de kant af willen wachten om te zien hoe de gemeente het geld gaat besteden en plannen wel of niet oppakt. Neem dan gerust vrijblijvend contact op via pvdagennep@gmail.com.
SONY DSC